Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodový cheesecake

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jahodový cheesecake

40 min 15 min Střední 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

489 kcal 16g Bílkoviny 30g Tuky 36g Cukry

Suroviny

mandle, med, holandske-kakao, sul

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 160 °C a připravte si želatinu: Do malého rendlíku nalijte 125 ml vody, za stálého míchání přisypte želatinu a nechte 15–20 minut bobtnat.

Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Na plech rozprostřete mandle a dejte je péct do předehřáté trouby na 8–12 minut při 160–165 °C.

Mezitím ve větší mixovací nádobě najemno rozmixujte jahody s ½ tvarohu. Do rozmixované směsi poté přimíchejte zbylý tvaroh, smetanový sýr a 150 g medu.

Poté se pusťte do přípravy korpusu. Opražené mandle vyndejte z trouby a ještě teplé je rozmixujte v mixéru do kompaktní hmoty spolu s 60 g medu, 30 g holandského kakaa a špetkou soli. Dle potřeby přidejte vodu (4–5 lžic).

Následně si připravte dortovou formu (Ø 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Do dortové formy natlačte stejnoměrně silnou korpusovou vrstvu tak, aby pokryla celý spodek i okraje, a pečlivě upěchujte skleničkou s rovným dnem.

Nakonec dokončete náplň: Nabobtnalou želatinu v rendlíku rozehřejte na mírném plameni a míchejte 2–3 minuty (nebo dokud se nerozpustí). Rozpuštěnou želatinu za stálého míchání přilijte do jahodové směsi, dobře promíchejte a nalijte na korpus.

Formu s cheesecakem dejte odležet do lednice na minimálně 8 hodin (nejlépe však přes noc). Po uplynutí času naporcujte a podávejte.