Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodovotvarohové nanuky v čokoládě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jahodovotvarohové nanuky v čokoládě

202 min 7 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

168 kcal 5g Bílkoviny 10g Tuky 13g Cukry

Suroviny

jahody, tvaroh, stevie, horka_cokolada, kokosovy-olej

Instrukce

Jahody společně s tvarohem dejte do misky a rozmixujte ponorným mixérem dohladka; pokud se vám výsledná směs bude zdát málosladká, přidejte do ní ½ lžičky stévie.

Poté si připravte formičky na nanuky, nalijte do nich jahodovotvarohovou směs (množství směsi by mělo vystačit na 2 nanuky), naplněné formičky přemístěte do mrazáku a nechte 2–3 hodiny chladit.

Až budou nanuky zcela zmražené, připravte si vodní lázeň a rozpusťte v ní čokoládu**. Do horké rozpuštěné čokolády vmíchejte kokosový olej a výslednou směs přelijte do sklenice dostatečně vysoké na to, aby se do ní dal ponořit nanuk.

Následně si nachystejte nanuky a jeden po druhém je ponořte do sklenice s čokoládou.

Po obalení v čokoládě nechte nanuky přibližně 2–3 minuty schnout a poté podávejte (případně nanuky přemístěte zpět do mrazáku a podávejte později).

Poznámky

*Uvedené množství čokolády je v receptu zapotřebí výhradně pro snadné namáčení nanuků – z celkové směsi čokolády a kokosového oleje ulpí na nanucích přibližně 40 g. Zbytek čokoládové směsi můžete přelít do formiček na led, uložit do mrazáku a později využít v dalších receptech.

**Na vodní lázeň si připravte 2 nádoby, přičemž jednu z nich lze zasunout do druhé, aniž by se přitom dotýkala jejího dna– nejlépe hrnec a skleněnou či nerezovou misku. Do hrnce nalijte trochu vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a přiveďte k varu; mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, zasuňte do hrnce misku s čokoládou (nezapomeňte, že dno misky se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou.