Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodové knedlíky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jahodové knedlíky

22 min 7 min Snadné 4 porce

Jahodové knedlíky patří mezi velmi oblíbené klasiky, které nikdy nezklamou. Přinášíme vám jejich verzi ve fit kabátku, která chutná a vypadá velmi podobně, ale skrývá ve svých ingrediencích o něco vyváženější nutriční hodnoty.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

588 kcal 16g Bílkoviny 28g Tuky 67g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kokosovy-olej, ryzove-mleko, tvaroh, vejce, sul

Instrukce

Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.

V míse smíchejte ingredience na těsto.

Jahody obalte v kokosovém cukru a každou jahodu zabalte do části těsta.

Knedlíky ponořte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, až vyplavou na povrch (cca 5 minut).

Kokosový olej rozpusťte společně s medem v rendlíku na mírném plameni (potrvá to cca 1–2 minuty).

Hotové jahodové knedlíky rozdělte do 4 talířů, polijte kokosovým olejem s medem a podávejte posypané skořicí nebo holandským kakaem.

* Rýžové mléko je zdravější alternativa mléka kravského. Nezatěžuje organismus a tělo ho lépe stráví.

Poznámky

Knedlíky můžete posypat tvarohem, nebo pár lístky čerstvé máty. Pokud si potrpíte na sladké, knedlíky podle chuti doslaďte sypkou stévií.