Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodová marmeláda se stévií

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jahodová marmeláda se stévií

40 min 30 min Snadné 2 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

90 kcal 2g Bílkoviny 1g Tuky 16g Cukry

Suroviny

jahody, agar, stevie, sul

Instrukce

Jahody důkladně očistěte a zbavte všech lístečků. Připravte si 2 menší zavařovací skleničky a umyjte je.

Očištěné jahody přemístěte do kastrůlku a ohřívejte je při středním plameni za občasného míchání 20–30 minut.

Následně k jahodám zamíchejte lžičku agaru, lžičku stévie a špetku soli. Hrnec odstavte a ihned přelévejte do připravených zavařovacích skleniček. Při přelévání dejte pozor, aby se marmeláda nedostala na hrdlo skleničky, lépe se pak zavaří.

Naplněné zavařovací skleničky pevně uzavřete víkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Hotovou marmeládu spotřebujte do 1–2 týdnů nebo naplněné sklenice zavařte při 85 °C po dobu 25 minut.