Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodová bublanina

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jahodová bublanina

90 min 40 min Snadné 10 porce

Bublanina s jahodami? Proč ne! Pojďte s námi zakusit něco nového a zkuste si připravit tuto zdravou pochoutku, která je tím pravým doplňkem k ranní či odpolední kávě. Bonusem navíc je troška pomerančové kůry, která dodá ten správný šmrnc.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

286 kcal 9g Bílkoviny 8g Tuky 32g Cukry

Suroviny

vejce, maslo, med, spaldova-mouka, mleko, smetana, pomeranc, kyprici-prasek-do-peciva, vanilkovy-extrakt, jahody

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 × 40) cm vyložte pečicím papírem.

Do větší mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte rozpuštěné máslo a med a vše důkladně promíchejte.

Poté přidejte špaldovou mouku, mléko, zakysanou smetanu, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, prášek do pečiva a vanilkový extrakt a ze směsi vypracujte řidší těsto.

Vzniklé těsto rovnoměrně rozprostřete na plech. Na vrch těsta přidejte poloviny jahod a lehce je do těsta vmáčkněte.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180–185 °C a pečte 35–40 minut.

Po upečení nechte bublaninu ještě 40 minut vychladnout.

Vychladlou bublaninu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Hotovou jahodovou bublaninu před podáváním posypte xylitolem.