Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlový salát s červenou čočkou a tahini dipem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jáhlový salát s červenou čočkou a tahini dipem

40 min 25 min Snadné 2 porce

Vynikající, lehce stravitelný a bezlepkový, takový je náš salát s nezaměnitelnou vůní koriandru, který vás zanese do Asie, odkud pochází jeho základní ingredience. Tělu dodá energii, bílkoviny a potřebné vitamíny i minerály.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

651 kcal 24g Bílkoviny 30g Tuky 61g Cukry

Suroviny

jahly, cervena-cocka, cervena-paprika, salatove-listy, koriandr, vinny-ocet, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.

Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.

Čočku propláchněte, vložte do druhého hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad čočku. Osolte, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Zbylou vodu slijte.

Papriku nakrájejte na kostičky, salát natrhejte na kousky. Koriandr nakrájejte najemno. Vše promíchejte s uvařenými jáhlami, čočkou, koriandrem, octem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete.

Všechny suroviny na dip smíchejte a podávejte se salátem.