Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlový nákyp s banánem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jáhlový nákyp s banánem

67 min 52 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

211 kcal 7g Bílkoviny 3g Tuky 39g Cukry

Suroviny

jahly, skorice, voda, banan, vejce, mleko, med

Instrukce

Jáhly propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do středně vel‐ kého hrnce a přidejte k nim skořici. Následně obsah hrnce zalijte 400 ml vody, přiveďte k varu a poté vařte 8–12 minut na mírném až středním plameni, dokud se do jáhel nevstřebá všechna voda.

Mezitím si oloupejte banány a rozmixujte je v hlubší nádobě společně s vejcem, mlékem a medem. Dále si dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si hlubší zapékací nádobu (cca 15 cm × 10 cm).

Až se uvaří jáhly, stáhněte hrnec z plamene, přimíchejte do jáhel rozmixovanou směs a celý obsah hrnce přendejte do připravené zapékací nádoby.

Nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 175–180 °C.

Poznámky

Před nalitím do zapékací nádoby do směsi přimíchejte nahrubo nasekanou čokoládu (min. 60%) nebo cca 50 g nahrubo nasekaných libovolných oříšků. Před pečením také můžete do povrchu směsi v zapékací nádobě lehce zatlačit kolečka banánu.