Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlové rizoto s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jáhlové rizoto s houbami

35 min 25 min Snadné 2 porce

Vezeme se na houbové vlně! Tento recept na jáhlové rizoto s houbami krásně prohřeje a zasytí zároveň.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

862 kcal 37g Bílkoviny 32g Tuky 111g Cukry

Suroviny

houby, voda, jahly, cibule, cesnek, repkovy-olej, zeleninovy-vyvar, parmazan, petrzelova_nat, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Sušené houby zalijte 2 dl horké vody a nechte pár minut nabobtnat. Poté je nakrájejte na kousky. Houbový nálev uschovejte.

Jáhly spařte horkou vodou a následně je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.

Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno.

Rozehřejte olej a cibuli a česnek na středním stupni osmažte dozlatova. Přidejte propláchnuté jáhly, sušené i čerstvé houby a orestujte.

Vše zalijte zeleninovým vývarem a houbovým nálevem. Osolte a vařte 15–20 minut na mírném plameni, dokud jáhly nezměknou. V případě potřeby podlévejte dalším zeleninovým vývarem nebo vodou.

Mezitím najemno nastrouhejte parmazán a najemno nakrájejte petrželovou nať.

Parmazán a petrželovou nať vmíchejte do uvařeného rizota společně s pepřem a sušenou majoránkou. Pokud je potřeba, přidejte sůl.

Rizoto ozdobte plátky parmazánu, petrželovou natí a majoránkou a hned podávejte.