Jáhly již odpradávna patří k velmi zdravým a prospěšným potravinám. Jejich všestranné využití z nich dělají surovinu, kterou bychom při vaření či pečení neměli opomínat. Příprava jáhlových placiček vám zabere jen chvilku. Vyzkoušejte k nim také osvěžující jogurtovomátový dip.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Jáhlové placičky se špenátem a jogurtovomátovým dipem
35 min
25 min
Snadné
8 kusů
Recept
Výživové hodnoty
197 kcal
7g Bílkoviny
6g Tuky
27g Cukry
Suroviny
Na dip:
- 1 hrst čerstvé máty
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 200 g jáhel v suchém stavu
- 1 lžíce řepkového oleje
- 100 g čerstvého špenátu
- 1× vejce
- 100 g celozrnné hladké ovesné mouky
- 1 stroužek česneku (prolisovat)
- 1 lžička sušené majoránky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře