Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlové placičky se špenátem a jogurtovomátovým dipem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jáhlové placičky se špenátem a jogurtovomátovým dipem

35 min 25 min Snadné 8 kusů

Jáhly již odpradávna patří k velmi zdravým a prospěšným potravinám. Jejich všestranné využití z nich dělají surovinu, kterou bychom při vaření či pečení neměli opomínat. Příprava jáhlových placiček vám zabere jen chvilku. Vyzkoušejte k nim také osvěžující jogurtovomátový dip.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

197 kcal 7g Bílkoviny 6g Tuky 27g Cukry

Suroviny

mata, bily-jogurt, vinny-ocet, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.

Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou.

Mezitím připravte dip. Mátu nakrájejte najemno a promíchejte se všemi ostatními surovinami na dip.

Rozehřejte lžíci oleje a na mírném plameni orestujte špenát, aby zavadl. Pak jej smíchejte s uvařenými jáhlami, vejcem, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Ze směsi mokrýma rukama vytvořte placičky. Na zbylém oleji je na středním plameni opečte z obou stran.

Placičky podávejte s jogurtovomátovým dipem.