Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi

15 min 5 min Snadné 2 porce

Sladká kaše, která vás pomocí chuťových pohárků přenese do exotických krajin, kde dozrává kiwi, rostou kokosové palmy a pistácie pravé. Díky jáhlům skvěle zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny a vlákninu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

563 kcal 11g Bílkoviny 21g Tuky 75g Cukry

Suroviny

kiwi, kaki, jahly, strouhany-kokos, ryzove-mleko, kokosovy-olej, agavovy-sirup, pistacie, konopne-seminko

Instrukce

Kiwi oloupejte a společně s kaki nakrájejte na menší kousky.

Jáhlové vločky a kokos dejte do hrnce a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 3–4 minuty do zhoustnutí.

Vmíchejte kokosový olej a oslaďte sirupem.

Kaši dejte do misek, ozdobte nakrájeným ovocem, nadrcenými pistáciemi a konopnými semínky a podávejte.

Poznámky

Jáhlovou kaši lze připravit i ze samotných jáhel, ale příprava se prodlouží. Jáhly spařte horkou vodou, pak propláchněte ve studené. Následně vařte v mléce zhruba 20–30 minut, dokud se úplně nerozvaří.