Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahelné rizoto

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jahelné rizoto

40 min 25 min Snadné 2 porce

Cítíte se unavení a bez energie? Pak vás z toho vyléčí jáhly a náš recept na jahelné rizoto s dýní. Pokrm je přirozeně bezlepkový a bezlaktózový. Navíc kombinuje několik druhů zeleniny, a proto vám dodá nejen ztracený pocit vitality, ale také spoustu vitamínů a minerálů. Jahelné rizoto vás postaví na nohy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

525 kcal 18g Bílkoviny 11g Tuky 90g Cukry

Suroviny

mrkev, dyne-hokkaido, brokolice, porek, jahly, kukurice, cesnek, olivovy-olej, kari, zeleninovy-vyvar, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si zapékací misku (20 cm × 30 cm).

Mrkev a dýni nakrájejte na menší kostičky, brokolici rozeberte na malé růžičky a pórek nakrájejte na tenké plátky.

Jáhly 3× spařte vroucí vodou a sceďte. Poté je přendejte do připravené zapékací misky.

Přidejte nakrájenou zeleninu, kukuřici, prolisovaný česnek, olivový olej, kari koření, sůl a pepř. Vše zalijte horkým zeleninovým vývarem a promíchejte.

Připravenou směs vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 180 °C, dokud se nevypaří tekutina a jáhly nezměknou (15–20 minut). Během pečení rizoto promíchejte a v případě potřeby můžete přidávat vodu.

Hotové rizoto posypte petrželovou natí a podávejte.

Poznámky

Jahelné rizoto lze konzumovat samostatně nebo se dá použít jako příloha k masu.