Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečný koláč do skleničky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jablečný koláč do skleničky

92 min 7 min Snadné 4 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

308 kcal 10g Bílkoviny 15g Tuky 33g Cukry

Suroviny

jablko, maslo, skorice, citron, med, tvaroh, vanilkovy-extrakt, smetanovy-syr, ovesne-vlocky, mandlova-mouka

Instrukce

Nejprve si nakrájejte jablka na menší kostičky.

Na středním plameni rozpalte pánev s máslem. Jakmile bude máslo rozpálené, vložte do pánve jablka a restujte 2 minuty na středním plameni. Následně přidejte skořici, citronovou kůru a 1 lžíci medu, plamen stáhněte na mírný stupeň a za občasného míchání společně restujte 3–4 minuty. Po orestování plamen vypněte a jablka nechte na pánvičce.

Do menší mísy vložte tvaroh, vanilkový extrakt, smetanový sýr a zbylý med a vše důkladně promíchejte.

Nakonec smíchejte ovesné vločky a mandlovou mouku. Nyní si připravte 4 skleničky o objemu 2 dl. Na dno skleniček dejte směs z vloček, následně naneste vrstvu tvarohové směsi a poté přidejte jablka. Takto pokračujte, dokud nenaplníte celou skleničku. Poslední vrstvu by měla tvořit tvarohová směs.

Naplněné skleničky vložte ještě alespoň na 1 hodinu do lednice a poté podávejte. Jablečný koláč můžete skladovat v lednici maximálně 2 dny.