Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečný chléb

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečný chléb

65 min 50 min Střední 20 porce

Tenhle snídaňový jablečný chléb nikdy po ránu už nezbyde. Je totiž tak dobrý, že vždy bojujeme o poslední kousek. Je rychlý a jednoduchý na přípravu (nepotřebuje totiž kynout) a ingredience můžete hravě obměňovat, datle za rozinky, brusinky za ořechy a pokaždé bude výtečný.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

79 kcal 2g Bílkoviny 2g Tuky 13g Cukry

Suroviny

jablko, brusinky, datle, med, kokosovy-olej, kyprici-prasek-do-peciva, spaldova-mouka, bily-jogurt, pernikove-koreni, vejce

Instrukce

Troubu předehřejeme na 190 °C.

Jablka si nastrouháme do mísy.

K jablkům přidáme na menší kousky nakrájené datle, brusinky, med, vejce a kokosový olej.

V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a perníkové koření.

Obsah obou mís spojíme za přidání jogurtu.

Hotové těsto nalijeme do formy na chléb vyložené pečícím papírem a pečeme při 180–190 °C 40–50 minut.

Vychladlý chléb krájíme na plátky a podáváme.