Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečný chléb

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečný chléb

65 min 50 min Snadné 12 porce

Tenhle snídaňový jablečný chléb nikdy po ránu už nezbyde. Je totiž tak dobrý, že vždy bojujeme o poslední kousek. Je rychlý a jednoduchý na přípravu (nepotřebuje totiž kynout) a ingredience můžete hravě obměňovat, datle za rozinky, brusinky za ořechy a pokaždé bude výtečný.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

141 kcal 4g Bílkoviny 3g Tuky 23g Cukry

Suroviny

jablko, brusinky, med, vejce, repkovy-olej, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, pernikove-koreni, bily-jogurt

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Jablka nastrouhejte nahrubo do mísy, přidejte k nim brusinky, med, vejce a olej a vše promíchejte. V jiné míse si smíchejte mouku, prášek do pečiva a perníkové koření. Následně spojte obsahy obou mís a do vzniklé směsi přimíchejte bílý jogurt.

Nachystejte si formu na chléb (12 cm × 20 cm), vyložte ji pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Formu přemístěte do předehřáté trouby a pečte 40–50 minut při 180–190 °C.

Upečený chléb nechte nejprve vychladnout a poté jej krájejte na plátky.