Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečné vafle se skořicí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečné vafle se skořicí

35 min 20 min Snadné 10 kusů

Vaflová vyšší dívčí je tady. Kdepak, nečekejte žádnou klasiku, ale pořádně vytuněný recept na jablečné vafle, v němž hlavní slovo má ovoce a pak teprve mouka. A ještě k tomu špaldová. Příprava není složitá a o lití těsta do vaflovače se děti budou ještě prát. Mlsejte zdravě.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

190 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 28g Cukry

Suroviny

banan, jablko, kokosovy-olej, jablecna-presnidavka, vanilkovy-extrakt, mleko, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, kyprici-prasek-do-peciva, mandle, chia-seminka, skorice, sul

Instrukce

Banán oloupejte a rozmačkejte. Jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

Smíchejte kokosový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, vanilkový extrakt a mléko.

V jiné míse si prosejte mouku s vločkami a práškem do pečiva, přidejte mandle, sůl, chia semínka a skořici.

Obě směsi spojte, přidejte nastrouhané jablko a vše promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte mléko.

Rozehřejte si vaflovač. Těsto do něj pomocí větší lžíce nebo naběračky přendejte a pečte asi 4 minuty (záleží na druhu vaflovače). Z těsta vznikne cca 10 ks středně velkých vaflí.

Poznámky

Hotové vafle můžete podávat polité medem, případně s dalším ovocem nebo např. s lískooříškovým či arašídovým krémem. Můžete je také ozdobit několika snítkami máty.