Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečné máslo

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečné máslo

75 min 45 min Snadné 4 porce

Že jste ještě neslyšeli o jablečném másle? Tak to máte o důvod navíc si ho doma zkusit připravit! Jak už název napovídá, základ tvoří jablka, ke kterým přidáte už jen pár ingrediencí. Můžete ho namazat třeba na chleba nebo přidat i do pečení.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

154 kcal 3g Bílkoviny 8g Tuky 16g Cukry

Suroviny

jablko, skorice, muskatovy-orisek, smetanovy-syr, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Větší rendlík napusťte do ⅓ vodou.

Jablka si oloupejte, zbavte je jádřinců, nakrájejte na měsíčky a dejte do rendlíku. Vodu v rendlíku přiveďte k varu, přidejte mletou skořici a muškátový oříšek a rendlík přiklopte pokličkou.

Jablka pozvolna vařte při středním ohřevu zhruba 45 minut. Poté je sceďte, rozmixujte a nechte vychladnout.

Mezitím si nachystejte sklenice, do kterých budete máslo dávat.

K vychladlé jablečné kaši přimíchejte smetanový sýr a vanilkový extrakt a vzniklé máslo rovnoměrně rozdělte do připravených sklenic.

Máslo skladujte v lednici, kde vydrží až 2 týdny.

Poznámky

Jablečné máslo podávejte s ovocem nebo na celozrnném chlebu.