Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečná přesnídávka - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečná přesnídávka - základní recept

45 min 30 min Snadné 4 porce

Jablíčka jsou v české kuchyni oblíbenou surovinou. Připravte si z nich výbornou přesnídávku s vůní skořice. Její využití je opravdu široké. Můžete si ji vychutnat samotnou, v jogurtu, zjemnit s ní dezerty či těsta, nebo zamrazit a vyrobit si domácí nanuky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

114 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 31g Cukry

Suroviny

jablko, javorovy-sirup, voda, skorice

Instrukce

Jablka oloupeme, nakrájíme a vaříme podlité vodou ve velkém hrnci 30 minut do změknutí.

Jablka poté rozmixujeme společně s javorovým sirupem a skořicí.

*U sladších jablek můžete sirup a jiná sladidla vynechat.

Poznámky

Jablečnou přesnídávku si můžete vychutnat i samotnou, ale není od věci ji mít schovanou ve spíži nebo ledničce po celý rok. Dá se totiž zamíchat do jogurtu k snídani nebo do těsta na palačinky. Používá se i ke slazení a zjemnění dezertů a nebo ji v létě můžete zamrazit do formiček na nanuky.