Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečná bábovka s ořechy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jablečná bábovka s ořechy

113 min 60 min Střední 14 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

190 kcal 5g Bílkoviny 10g Tuky 18g Cukry

Suroviny

maslo, spaldova-mouka, vejce, med, jablko, mleko, bily-jogurt, kyprici-prasek-do-peciva, vlasske-orechy, skorice, vanilkovy-extrakt, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C a připravte si formu na bábovku. Formu vymažte 20 g másla a vysypte 15 g špaldové mouky.

Do větší mísy vložte žloutky, med, 80 g rozpuštěného másla, najemno nastrouhaná jablka, mléko a jogurt a pomocí metličky vše důkladně vyšlehejte.

Následně do směsi přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nahrubo nasekané vlašské ořechy, mletou skořici a vanilkový extrakt a ještě jednou důkladně promíchejte.

Do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to cca 2–3 minuty).

Do mísy k připravené směsi opatrně (nadvakrát) stěrkou přimíchejte sníh. Sníh vmíchávejte do směsi opatrně, ale důkladně.

Celý obsah nádoby následně nalijte do připravené formy na bábovku. Naplněnou formu vložte do trouby předehřáté na 170–175 °C a pečte po dobu 55–60 minut.

Po upečení bábovku vyklopte z formy (nejlépe na pečicí mřížku) a nechte alespoň 40 minut vychladnout.

Vychladlou jablečnou bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.