Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Italské ragú s cizrnou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Italské ragú s cizrnou

34 min 24 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

310 kcal 17g Bílkoviny 18g Tuky 17g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, hovezi, cibule, cervena-paprika, cesnek, rajcata, cerne-olivy, rozmaryn, zeleninovy-vyvar, cizrna, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–195 °C a připravte si pánev vhodnou na pečení v troubě.

Hovězí zadní osolte a opepřete. Poté v pánvi na středním plameni rozpalte olivový olej.

Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 2 minuty. Následně přidejte hovězí maso, papriku a česnek a vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni.

Nakonec přidejte drcená rajčata, najemno nakrájené olivy, rozmarýn, zeleninový vývar a cizrnu, pánev přesuňte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut na 185–195 °C.

Po upečení podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Hotovou směs podávejte nejlépe s celozrnnými těstovinami a najemno nastrouhaným parmazánem a posypte ji nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.