Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Italská focaccia s cuketou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Italská focaccia s cuketou

150 min 40 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

380 kcal 13g Bílkoviny 13g Tuky 47g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, susene-drozdi, trtinovy-cukr, voda, olivovy-olej, cuketa, rozmaryn, sul

Instrukce

Nejprve si vezměte větší mísu, dejte do ní špaldovou mouku, sušené droždí, třtinový cukr, 1 lžičku soli, 200 ml vlažné vody a 50 ml olivového oleje a vypracujte pevné těsto.

Vypracované těsto ponechte v míse, mísu obalte potravinovou fólií, dejte na teplé místo a těsto nechte 1 hodinu kynout.

Mezitím nakrájejte cuketu na plátky široké cca 0,5 cm, ty vložte do větší mísy, osolte, promíchejte a mísu dejte na 10–15 minut stranou, aby cuketa díky soli pustila vodu. Po uvedené době cuketu zbavte přebytečné vody, do mísy k ní přidejte sušený rozmarýn a promíchejte.

Chvíli před koncem kynutí těsta dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Na vyložený plech následně vyklopte vykynuté těsto, prsty ho na plechu rozprostřete na plát alespoň 2 cm vysoký a navrch těsta naskládejte plátky cukety s rozmarýnem. Poté plech vložte do trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C.

Upečenou focacciu vyjměte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu. Po vychladnutí ji nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.