Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Instantní polévka do skleničky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Instantní polévka do skleničky

32 min 16 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

408 kcal 32g Bílkoviny 9g Tuky 47g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, zeleninovy-bujon-bio, kari, mrkev, ryzove-nudle, jarni_cibulka, chilli-papricka, koriandr, limetka, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C a nachystejte si menší zapékací mísu (není nutné ji vykládat pečicím papírem).

Kuřecí prsa očistěte a osolte.

Následně si připravte pánev, na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte očištěná kuřecí prsa a opékejte je cca 2 minuty z každé strany.

Po opečení maso přemístěte do zapékací mísy, mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 190–200 °C.

Mezitím si nachystejte zavařovací sklenici s víčkem (měla by mít objem cca 500 ml).

Až se dopečou kuřecí prsa, vyjměte je z trouby a nakrájejte je na tenké plátky.

Poté si vezměte připravenou zavařovací sklenici, rozdrobte do ní bujónovou kostku a přisypte kari koření.

Následně do sklenice v libovolném pořadí navrstvěte mrkev, nakrájená kuřecí prsa, vlasové nudle, jarní cibulku, chilli papričku a čerstvý koriandr.

Před konzumací zalijte celý obsah sklenice vroucí vodou, sklenici zašroubujte víčkem a nechte 5–6 minut odstát.

Poté sklenici otevřete, její obsah důkladně promíchejte a hotovou polévku dochuťte limetkou