Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indický krémový dhal z červené čočky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Indický krémový dhal z červené čočky

40 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

422 kcal 20g Bílkoviny 20g Tuky 33g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, zazvor, repkovy-olej, cervena-cocka, kmin, kari, chilli, zeleninovy-vyvar, kokosove-mleko, rajcata, koriandr, bily-jogurt, sul, pepr

Instrukce

Cibule, česnek i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno.

Poté si ve větším hrnci na středním plameni rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně do hrnce přidejte červenou čočku, mletý kmín, kari koření a mleté chilli a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni. Poté přidejte zeleninový vývar, kokosové mléko, krájená rajčata z plechovky, sůl a pepř, hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte na silném plameni k varu.

Následně ztlumte plamen na střední stupeň a směs vařte pod pokličkou 12–15 minut, dokud čočka nezměkne a celá směs náležitě nezhoustne. Mezitím si najemno nakrájejte koriandr.

Po uvedené době vypněte ohřev a hotový dhal rozdělte na 4 porce. Navrch každé porce přidejte bílý jogurt a nakrájený koriandr a podávejte.