Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indický kořeněný květák s bramborami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Indický kořeněný květák s bramborami

75 min 45 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

245 kcal 6g Bílkoviny 9g Tuky 33g Cukry

Suroviny

brambor, cibule, cesnek, zazvor, rajcata, kvetak, rimsky-kmin, chilli, kurkuma, olivovy-olej, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibule oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Česnek i zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.

Rajčata omyjte a nakrájejte na větší kostky. Květák očistěte a rozdělte na růžičky. Všechny ingredience vložte do větší mísy.

Nyní dejte předehřívat troubu na 185 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Následně do mísy se zeleninou přidejte mletý římský kmín, mleté chilli, kurkumu, olivový olej, sůl a pepř, vše promíchejte a vzniklou směs rozprostřete na vyložený plech.

Až se vyhřeje trouba, dejte do ní plech s okořeněnou zeleninou a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.

Krátce před dopečením si nahrubo nasekejte koriandr.

Upečenou zeleninovou směs rozdělte na 3 porce, každou posypte nasekaným koriandrem a podávejte.