Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indické placky z červené čočky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Indické placky z červené čočky

34 min 24 min Snadné 4 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

106 kcal 7g Bílkoviny 4g Tuky 9g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, voda, repkovy-olej, sul

Instrukce

Červenou čočku zalijte vodou a nechte 8 hodin namočenou ve vodě (ideálně přes noc).

Po uvedené době čočku sceďte a dobře propláchněte pod studenou vodou. Následně ji vložte do mixéru, přidejte k ní 180 ml vody, 1 lžíci oleje a ⅓ lžičky soli a vše rozmixujte na hladké těsto.

Nyní si připravte středně velkou nepřilnavou pánev o průměru cca 20 cm a nasucho ji rozehřejte na středním plameni. Poté ztlumte plamen na mírný až střední stupeň a z připraveného těsta na pánvi postupně připravte 4 placky – do pánve vždy nalijte ¼ těsta a opékejte 2–3 minuty z každé strany.

Hotové placky podávejte ihned nebo skladujte v lednici a spotřebujte do 2–3 dnů.

Poznámky

Placky podávejte plněné hlávkovým salátem a vejcem nebo sýrem feta.