Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indické máslové kuře

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Indické máslové kuře

111 min 31 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

489 kcal 28g Bílkoviny 33g Tuky 20g Cukry

Suroviny

bily-jogurt, kurkuma, rimsky-kmin, citron, citronova-stava, kureci-maso, cibule, cesnek, zazvor, repkovy-olej, koreni-garam-masala, chilli, rajcata, kureci-vyvar, smetana, maslo, sul, pepr

Instrukce

Ve větší míse smíchejte bílý jogurt, 1 lžíci kurkumy, mletý římský kmín, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Do vzniklé směsi vložte kuřecí stehna, promíchejte a mísu dejte na 1 hodinu do lednice. Mezitím si oloupejte a najemno nakrájejte cibule, česnek a zázvor.

Po uvedené době vyndejte z lednice mísu s marinovanými stehny a ve větší hluboké pánvi si na středním plameni rozehřejte 3 lžíce oleje.

Poté vyjměte kuřecí stehna z marinády, nechte je okapat, vložte je do pánve a opékejte 3–4 minuty z každé strany na středním plameni.

Následně stehna přendejte z pánve na talíř, dejte do pánve nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté přidejte koření tikka masala, mleté chilli, 1 lžíci kurkumy, krájená rajčata z plechovky a kuřecí vývar, vše promíchejte, vraťte do pánve opečená kuřecí stehna a celou směs vařte 15–20 minut na středním plameni, dokud omáčka nezhoustne a kuřecí stehna nezměknou.

Poté z pánve opět vyjměte kuřecí stehna a obsah pánve rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Do rozmixované směsi přidejte smetanu, máslo, sůl a pepř a znovu promixujte. Následně do pánve vraťte kuřecí stehna, obsah pánve rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Pokrm ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží.