Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indická cizrnová chana masala

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Indická cizrnová chana masala

45 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

250 kcal 11g Bílkoviny 8g Tuky 31g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, zazvor, rajcata, repkovy-olej, koreni-garam-masala, koriandr, rimsky-kmin, mleta-paprika, voda, cizrna, petrzelova_nat, citronova-stava, sul

Instrukce

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte (nejlépe hranou lžíce – se slupkou tak odstraníte jen minimum dužiny) a nakrájejte ho na tenké proužky. Rajčata rozmixujte nahrubo v mixéru nebo nakrájejte na malé kostičky.

Následně si v hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a opékejte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.

Poté přidejte koření garam masala, mletý koriandr, mletý římský kmín a mletou papriku a vše opékejte dalších 30⁠–⁠60 sekund na středním plameni. Následně do pánve přidejte 400 ml vody, scezenou cizrnu a rozmixovaná (nebo nakrájená) rajčata, obsah pánve promíchejte, ztlumte plamen na mírný až střední a směs vařte 15⁠–⁠20 minut do zhoustnutí. Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.

Po uvedené době odstavte pánev z ohřevu a vmíchejte do ní sůl, citronovou šťávu a nakrájenou petrželovou nať. Výslednou směs rozdělte na 2 porce a podávejte.

Poznámky

K masale podávejte bílý jogurt (3,5 % tuku) a vařenou rýži nebo celozrnné pečivo.