Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hruškový drobenkový koláč

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hruškový drobenkový koláč

70 min 20 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

376 kcal 7g Bílkoviny 15g Tuky 52g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, med, maslo, hruska, trtinovy-cukr, citronova-stava, kardamom, kukuricny-skrob, ovesna-mouka, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si kulatou formu na pečení (Ø 28 cm) pečicím papírem.

Než se trouba předehřeje, připravte si těsto. Do větší mísy dejte 200 g hladké špaldové mouky, 70 g medu, 70 g rozpuštěného másla a špetku soli. Ze směsi rukama vypracujte těsto a naplňte jím připravenou formu. Rukou nebo dnem skleničky těsto rovnoměrně zarovnejte po celém průměru formy.

Poté si připravte náplň. Hrušky zbavte slupky a ohryzku, nakrájejte je na malé kostičky (1 cm × 1 cm) a dejte do mísy, ve které jste vypracovávali těsto. V míse smíchejte nakrájené hrušky se třtinovým cukrem, citronovou šťávou, kardamomem a kukuřičným škrobem. Vzniklou náplň rovnoměrně rozprostřete po povrchu těsta ve formě.

Následně si připravte drobenku. Do mísy dejte ovesnou mouku, zbylých 30 g špaldové mouky, 50 g rozpuštěného másla, 30 g medu a špetku soli. Vypracujte drobenku a rozdrobte ji na hruškovou náplň.

Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a koláč pečte 18–20 minut.

Po upečení koláč vytáhněte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a ještě teplý nakrájejte a podávejte.

Poznámky

Každou porci podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku).