Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hruška s kapustovým ragú a vepřovou panenkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hruška s kapustovým ragú a vepřovou panenkou

30 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

342 kcal 38g Bílkoviny 14g Tuky 13g Cukry

Suroviny

veprove-maso, slunecnicovy-olej, kapusta, hruska, muskatovy-orisek, cottage-syr, tymian, sul, pepr

Instrukce

Troubu si předehřejte na 190 °C.

Kapustu nasekejte na nudličky a hrušku si nakrájejte na kostky. Vepřovou panenku ze všech stran osolte a opepřete.

Ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a panenku na něm vcelku opečte z obou stran na středním plameni (zhruba 3 minuty z každé strany).

Pánev s panenkou přemístěte do trouby a pečte při 190 °C 6–7 minut. Na recept byla použitá panenka o výšce 3,5 cm – pokud máte nižší, zkraťte čas pečení o 2 minuty.

Po uplynulé době vyndejte pánev z trouby, vyjměte maso a zabalte ho do alobalu kvůli zachování šťavnatosti.

Připravte si kapustové ragú. Na pánvi s masovým výpekem restujte nasekanou kapustu 3 minuty, pak přidejte nakrájenou hrušku a restujte další 1 minutu.

Nakonec přidejte muškátový oříšek, tymián, sůl, pepř a cottage, vše zamíchejte a nechte 1 minutu prohřát na pánvi. Následně pánev stáhněte z ohřevu. Hotové kapustové ragú naservírujte na 4 talíře společně s upečenou panenkou, kterou si předem nakrájejte na 0,5 cm široké plátky.