Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrášková polévka s uzeným lososem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hrášková polévka s uzeným lososem

15 min 8 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

319 kcal 17g Bílkoviny 20g Tuky 15g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cibule, zeleninovy-vyvar, mleko, hrasek, smetanovy-syr, uzeny-losos, smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, přidejte do hrnce máslo a najemno nakrájenou cibuli a vše opékejte na středním plameni 5–6 minut.

K opečené cibuli následně přilijte 300 ml zeleninového vývaru a 400 ml mléka. Směs osolte a opepřete dle chuti a přiveďte na středním plameni k varu.

Když směs začne vřít, přisypte do hrnce hrášek a vše nechte 1–2 minuty provařit. Poté přidejte smetanový sýr a obsah hrnce rozmixujte pomocí tyčového mixéru nebo ve stolním mixéru. Pokud chcete mít polévku zcela bez hráškových slupek, přeceďte polévku přes jemné sítko.

Rozmixovanou hráškovou polévku rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci podávejte s nokem ze zakysané smetany a plátkem uzeného lososa.

Poznámky

Hotovou polévku servírujte se snítky čerstvého kopru. Kopr, mátu nebo jinou libovolnou bylinku můžete do polévky přidat ještě před mixováním. Polévka tak získá výraznější chuť.