Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrášková polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hrášková polévka

25 min 20 min Snadné 4 porce

Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Na hráškový krém nedáme dopustit. Dodává nejen vitamíny, ale je i plný pozitivní energie. A když jej ozdobíte mátou, vytvoří dokonalou kombinaci chutí, která vás mile překvapí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

285 kcal 12g Bílkoviny 10g Tuky 38g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, cibule, zeleninovy-vyvar, hrasek, smetana, sul, pepr

Instrukce

Ve středním hrnci rozehřejte lžičku řepkového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).

Zpěněnou cibuli zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.

Do hrnce přidejte hrášek, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut.

Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut.

Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Osolte a opepřete.

Poznámky

Nahrubo nasekejte několik lístků máty a polévku jimi ozdobte. Na ozdobu můžete použít také hrášek a 12% smetanu.