Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrášková omeleta s kozím sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hrášková omeleta s kozím sýrem

42 min 32 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

369 kcal 23g Bílkoviny 12g Tuky 37g Cukry

Suroviny

hrasek, kaderavek, spenat, vejce, citronova-stava, voda, olivovy-olej, polnicek, kozi-syr, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 210 °C.

Z celkových 250 g hrášku odeberte 80 g a toto množství dejte zatím stranou.

Zbylých 170 g hrášku přemístěte do nádoby od stolního mixéru, přidejte kadeřávek, špenát, vaječné bílky, vaječné žloutky, citronovou šťávu, 50 ml studené vody, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujte na hladkou hmotu.

Nyní si nachystejte nepřilnavou pánev vhodnou do trouby (Ø 27 cm) a z rozmixované směsi postupně upečte celkem 4 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte cca 175 g rozmixované směsi a opékejte 3–4 minuty na středním plameni (omeletu přitom neobracejte).

Po uvedené době přemístěte celou pánev do předehřáté trouby a pečte 4 minuty při 200–210 °C.

Následně pánev vyndejte z trouby, hotovou omeletu přemístěte na servírovací talíř a naplňte ji 20 g polníčku, 20 g hráškových výhonků, 20 g hrášku a 15 g kozího sýru.

Poté si v prázdné pánvi opět rozehřejte 1 lžičku olivového oleje a začněte s přípravou další omelety.

Každou naplněnou omeletu podávejte s 1 plátkem kvasového chleba.