Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hranolky ze sladkých brambor

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hranolky ze sladkých brambor

35 min 25 min Snadné 2 porce

Není nad to, když jídlo hraje všemi barvami. Vytvořit barevnou paletu vám pomohou i tyhle zdravé hranolky z batátů. Přípravu máte hned hotovou a je na vás, čím si je okořeníte. My jsme použili jen sůl a uzenou papriku, ale vaše fantazie má tady stoprocentní zelenou. Oslňte přílohou, která už z dálky bude dělat na talíři parádu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

340 kcal 4g Bílkoviny 14g Tuky 50g Cukry

Suroviny

bataty, olivovy-olej, uzena-paprika, sul

Instrukce

Troubu si předehřejte na 200°C.

Batáty oloupejte a opláchněte. Nakrájejte ostrým nožem na větší hranolky.

Ve větší misce smíchejte batátové hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou tak, aby byly celé od oleje a v troubě se nepřipálily.

Hranolky pečte zhruba 10 minut, poté je vyndejte z trouby a všechny otočte, aby se propekly z obou stran.

Pečte dalších zhruba 10 minut z druhé strany a poté servírujte.