Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrachový vánoční krém

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hrachový vánoční krém

40 min 30 min Snadné 6 porce

Polévky přijdou vhod zejména během podzimního a zimního období. Krásně zahřejí a dokážou i příjemně zasytit. Ve znamení Vánoc tu pro vás proto máme recept na hrachový vánoční krém z naší kuchařky Jíme zdravě o Vánocích. Vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

255 kcal 19g Bílkoviny 1g Tuky 34g Cukry

Suroviny

zluty-hrach, voda, majoranka, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si propláchněte předem namočený hrách. Poté hrách vložte do hlubšího hrnce, zalijte jej 750 ml vody a vařte 30–35 minut na mírném plameni.

K uvařenému hrachu do hrnce přidejte sušenou majoránku a najemno nastrouhané stroužky česneku a tyčovým mixérem vše rozmixujte v hladký krém.

Vzniklý hrachový krém dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Poznámky

Krém servírujte s celozrnnými krutony a opečenou parmskou šunkou.

Pokud chcete dosáhnout hladší konzistence, krém propasírujte přes jemné sítko. Pokud máte naopak raději krém s kousky hrachu, rozmixujte jej méně.