Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrášková kaše

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hrášková kaše

15 min 12 min Snadné 4 porce

Hrachová kaše je pro mnohé traumatem ze školní jídelny. Vyzkoušejte s námi její obměnu ze sladkého hrášku a máty. Věříme, že si ji oblíbíte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

204 kcal 8g Bílkoviny 9g Tuky 22g Cukry

Suroviny

maslo, olivovy-olej, cibule, hrasek, zeleninovy-vyvar, mata, sojova-smetana, sul

Instrukce

Na pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a olivový olej.

Do pánve přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni po dobu 3–4 minut.

Poté přidejte rozmrazený hrášek, vývar, nahrubo nasekanou mátu a sůl a vše 5–6 minut provařte na středním plameni.

Následně směs zalijte sójovou smetanou a další 1 minutu provařte.

Nakonec směs pomocí mixéru rozmixujte na hladké pyré a podávejte.

Poznámky

Pokud používáte klasický tyčový mixér, směs po rozmixování propasírujte skrz jemný cedník – docílíte tak dokonale hladké konzistence.