Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hrachová kaše

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hrachová kaše

25 min 17 min Snadné 5 porce

Hrachová kaše patří k pokrmům, které v nás dokážou vyvolat nepříjemné vzpomínky. Pojďte s námi tuto negativní konotaci jednou pro vždy zažehnat a uvařte si s námi tu poctivou domácí, kterou si zamilujete. Pak už stačí jen doplnit vajíčkem, osmaženou cibulkou a je hotovo!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

186 kcal 9g Bílkoviny 7g Tuky 18g Cukry

Suroviny

zeleny-hrach, olivovy-olej, maslo, cibule, cesnek, zeleninovy-vyvar, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte předem namočený hrách. Změklý hrách sceďte, propláchněte a nechte okapat.

Ve větším hrnci si na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a 15 g másla.

Cibuli nakrájenou na větší kostky a celé stroužky česneku vložte do hrnce a opékejte 6–7 minut na středním plameni.

Poté do hrnce vsypte změklý okapaný hrách, přilijte 300 ml zeleninového vývaru, přidejte sůl a pepř a na středním plameni vařte 9–10 minut.

Po uvaření vypněte plamen, přidejte sušenou majoránku a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte tak, aby se v kaši neobjevovaly větší kusy hrachu.

Rozmixovanou kaši rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Hrachovou kaši podávejte s vařeným vejcem nebo vysokoprocentní kuřecí šunkou.