Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hraběnčiny řezy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hraběnčiny řezy

70 min 40 min Střední 20 porce

Hraběnčiny řezy nenesou svůj noblesní název jen tak náhodou. Chutnají prostě božsky. Kombinace nadýchaného, křehkého těsta s jablečnou náplní nenechá jen tak někoho dlouho chladným. Vyzkoušejte tuto dobrotu ještě dnes.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

221 kcal 5g Bílkoviny 12g Tuky 23g Cukry

Suroviny

vejce, kokosovy-cukr, maslo, pohankova-mouka, kyprici-prasek, mleko

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Nejprve si připravte těsto. Ve větší míse utřete vařečkou žloutky, kokosový cukr a máslo. Následně do mísy prosejte mouku společně s práškem do pečiva a zalijte mlékem.

Rukama všechny ingredience důkladně promíchejte tak, aby se všechny části propojily a nikde nezůstal například větší kus másla. Z výsledného těsta udělejte kouli a dejte ji alespoň na 10 minut do lednice.

Mezitím si připravte náplň. Oloupaná jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. Jablka smíchejte s kokosovým cukrem, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, mletou skořicí a vanilkovým extraktem. Takto připravenou náplň dejte zatím stranou.

Připravené těsto vyndejte z lednice a rozdělte na ⅔ a ⅓.

Připravte si formu (20 cm × 20 cm) vyloženou pečicím papírem. Větší část těsta upěchujte na dno formy a zároveň po stěnách do výšky zhruba 2–3 cm. Přidejte jablka a rovnoměrně je rozprostřete na těsto.

Vše dejte do předehřáté trouby a pečte na 170–180 °C 25–30 minut.

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Po uvedené době vytáhněte z trouby formu s řezy, nechte 5 minut vychladnout a na vychladlý povrch jablek pomocí stěrky opatrně přemístěte připravený sníh. Na sníh nastrouhejte zbývající ⅓ těsta, vše vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10–12 minut dozlatova.