Hraběnčiny řezy nenesou svůj noblesní název jen tak náhodou. Chutnají prostě božsky. Kombinace nadýchaného, křehkého těsta s jablečnou náplní nenechá jen tak někoho dlouho chladným. Vyzkoušejte tuto dobrotu ještě dnes.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Hraběnčiny řezy
70 min
40 min
Střední
20 porce
Recept
Výživové hodnoty
221 kcal
5g Bílkoviny
12g Tuky
23g Cukry
Suroviny
Na těsto
- 4× vaječný žloutek
- 50 g kokosového cukru
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 200 g pohankové mouky hladké
- 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 80 ml polotučného mléka
- 500 g jablek (oloupat)
- 50 g kokosového cukru
- 50 g vlašských ořechů (nasekat nahrubo)
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 6× bílek
- sůl