Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí stew z jednoho hrnce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí stew z jednoho hrnce

135 min 110 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

239 kcal 18g Bílkoviny 12g Tuky 14g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, hovezi, cibule, cesnek, bobkovy-list, tymian, voda, rajcata, mrkev, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci s pokličkou si na silném plameni rozehřejte 2 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte maso, osolte, opepřete a restujte 6–8 minut, dokud se nezatáhne. Následně maso vyndejte na talíř.

Do hrnce dejte zbylou lžíci oleje a cibuli a restujte na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté přidejte česnek, bobkový list a tymián. Orestuje, přidejte vodu, rajčata z plechovek a mrkev. Zvyšte plamen a nechte zavařit.

Následně plamen snižte na střední stupeň, přidejte maso a nakrájená čerstvá rajčata a přiklopte pokličkou. Na mírném až středním plameni vařte 80–90 minut.* Poté pokličku odkryjte, vyndejte

bobkový list a tymián (pokud používáte čerstvý) a dochuťte solí a pepřem. Pokud je potřeba, omáčku ještě zredukujte (cca 5–10 minut).

Jednotlivé porce posypte čerstvou petrželovou natí a podávejte.

* Mezitím kontrolujte, kolik máte vody. Pokud se vypařuje rychle, snižte plamen a vody trochu přilijte.

Poznámky

Podávejte s chlebem. Veškerou zeleninu a maso nakrájejte na kousky, které se vejdou rovnou do pusy.