Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí steak se špenátovou quinoou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí steak se špenátovou quinoou

90 min 40 min Náročné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

383 kcal 36g Bílkoviny 15g Tuky 39g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, rimsky-kmin, mleta-paprika, chilli, voda, olivovy-olej, rajcata, hovezi, kureci-vyvar, quinoa, cherry-rajcatka, spenat, bazalka, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Do vyšší mixovací nádoby dejte cibuli, česnek, římský kmín, papriku, chilli, 50 ml vody, olej, rajčatový protlak, sůl a pepř a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Hovězí steak umyjte, osušte, obalte v bylinkové pastě a nechte marinovat alespoň 20 minut při pokojové teplotě.

Troubu předehřejte na 210–215 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.

Do středního hrnce nalijte vývar a 300 ml vody. Osolte, přidejte quinou a vařte 15–16 minut na středním plameni. Poté quinou sceďte a nechte v hrnci.

Pánev rozpalte na silném plameni a steak zprudka restujte cca 2 minuty z každé strany. Steak v pánvi dejte do trouby a pečte 13–14 minut na 200–210 °C.* Poté jej z trouby vyjměte, zabalte do alobalu a nechte odpočinout 7–8 minut při pokojové teplotě.

Mezitím do hrnce s quinoou dejte cherry rajčátka, špenát, bazalku, citronovou šťávu, sůl a pepř a restujte na středním plameni 3–4 minuty, dokud špenát nezplihne.

Nakonec maso vybalte z alobalu, nakrájejte na porce, rozdělte k němu quinou a podávejte.

* Stupeň propečení masa záleží na výšce masa. Ta se může lišit, a proto je daný čas jen orientační. My jsme použili maso o výšce cca 5–6 cm a stupeň propečení byl medium rare. Pokud bude vaše maso nižší nebo vyšší, uberte nebo přidejte 1–2 minuty pečení.

Poznámky

Pokud maso chcete mít propečenější, pečte o 3–4 minuty déle.