Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí směs s rýžovými nudlemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí směs s rýžovými nudlemi

40 min 15 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

527 kcal 31g Bílkoviny 19g Tuky 53g Cukry

Suroviny

hovezi, cesnek, zazvor, kukuricny-skrob, slunecnicovy-olej, cervena-paprika, cibule, ryzove-nudle, sojova-omacka, med, hovezi-vyvar, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky, vložte do mísy a smíchejte s prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kukuřičným škrobem a 1 lžící slunečnicového oleje. Výslednou směs osolte a opepřete a dejte zatím stranou.

Mezitím si nachystejte zeleninu: papriku očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.

Nyní si v hrnci začněte zahřívat přibližně 1–1,5 l vody na vaření rýžových nudlí. V mezidobí začněte připravovat hovězí směs (viz níže). Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte nudle a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná pouze o pár minut). Nudle průběžně kontrolujte, aby se nepřevařily.

Pro přípravu hovězí směsi si připravte nepřilnavou pánev, nalijte do ní 1 lžíci slunečnicového oleje, na silném plameni ji rozpalte a poté do pánve přidejte masovou směs z mísy. Směs opékejte na silném plameni přibližně 5 minut, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku a cibuli a vše opékejte další 3 minuty. Poté stáhněte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve sójovou omáčku, med a hovězí vývar (nebo vodu), vše řádně promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte zhoustnout (potrvá to přibližně 2 minuty).

Hotovou masovou směs z pánve rozdělte do 2 talířů, posypte nasekanou jarní cibulkou a podávejte s uvařenými nudlemi.