Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí rump steak s pastinákovým pyré a pestem z tymiánu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hovězí rump steak s pastinákovým pyré a pestem z tymiánu

117 min 32 min Snadné 2 porce

Nudným steak přílohám odzvonilo! Máme pro vás recept na steak s pastinákovým pyré, které je příjemnou změnou od brambor

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

645 kcal 51g Bílkoviny 26g Tuky 50g Cukry

Suroviny

hovezi, pastinak-sety, cesnek, brambor, slunecnicovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Hovězí rump steak vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Pastinák, česnek a brambory oloupejte, pak nakrájejte na malé kostičky. Dejte je na připravený plech, pokapejte olejem a pečte 20–25 minut na 180 °C.

Tymián se všemi dalšími surovinami na pesto rozmixujte.

Všechnu upečenou zeleninu rozmixujte na jemné pyré. Podle chuti osolte a opepřete.

Maso očistěte, pak jej celé potřete trochou oleje. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a na středním plameni maso opékejte 5–6 minut z každé strany. Nechte 5 minut odpočinout, pak nakrájejte na plátky.

Podávejte s pastinákovým pyré a tymiánovým pestem.

Poznámky

Maso můžete ozdobit několika snítkami čerstvého tymiánu.