
Autor: Mandimu • 0 minut čtení
Hovězí po burgundsku s celerovobramborovým pyré
210 min
200 min
Střední
6 porce
Recept
Výživové hodnoty
351 kcal
35g Bílkoviny
9g Tuky
34g Cukry
Suroviny
- 800 g hovězího zadního
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1× větší bílá cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku (utřít)
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml rybízového džusu
- 2 lžíce vinného octa
- 700 ml hovězího vývaru
- 2× čerstvý tymián
- 6× cibule šalotka
- 250 g hnědých žampionů (očistit)
- 1 lžička másla
- sůl
- pepř
- 250 g bulvového celeru
- 250 g syrových brambor varného typu C
- 100 ml mléka (v teplém stavu)
- ½ lžičky soli