Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí po burgundsku s celerovobramborovým pyré

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí po burgundsku s celerovobramborovým pyré

210 min 200 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

351 kcal 35g Bílkoviny 9g Tuky 34g Cukry

Suroviny

hovezi, slunecnicovy-olej, cibule, rajcata, cesnek, spaldova-mouka, rybizovy-dzus, vinny-ocet, hovezi-vyvar, tymian, cibule-salotka, zampiony, maslo, sul, pepr

Instrukce

Hovězí maso nakrájejte na kostky.

Ve velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje, přidejte nasekanou cibuli a zprudka ji opečte.

Přidejte maso, nechte ho zatáhnout a opékejte zhruba 5 minut.

Následně obsah hrnce zaprašte špaldovou moukou, přimíchejte rajčatový protlak a utřený česnek a za občasného míchání opékejte další 2 minuty. Nakonec vše zalijte rybízovým džusem, vinným octem a hovězím vývarem, přidejte do hrnce malé cibulky a tymián, vše osolte

a opepřete a hrnec přiklopte pokličkou.

Vařte 3 hodiny na mírném plameni do změknutí masa.

Než se uvaří hovězí, připravte si celerovobramborové pyré.

Brambory i celer oloupejte a rovnoměrně nakrájejte na kostky – celer ale přitom nakrájejte o něco drobněji než brambory. Obě suroviny dejte vařit do hrnce s vroucí osolenou vodou na 10 minut. Poté hrnec sceďte a jeho obsah rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Výslednou směs šlehejte ručním šlehačem a zároveň postupně přilévejte teplé mléko, dokud nevznikne hladké pyré.

Před podáváním si ještě opečte očištěné žampiony na 1 lžičce másla a přimíchejte je do hrnce k hovězímu.