Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí na houbách s rýží

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí na houbách s rýží

80 min 60 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

433 kcal 29g Bílkoviny 8g Tuky 58g Cukry

Suroviny

cibule, hovezi, zampiony, olivovy-olej, kmin, houby, zeleninovy-vyvar, voda, ryze, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Cibuli nakrájejte najemno a hovězí maso nakrájejte na kostky o velikosti 3 cm.

Čerstvé houby nakrájejte na kousky velké cca 1,5 cm.

Následně si ve větším hrnci na vysokém plameni rozpalte 1 lžíci olivového oleje (nebo másla), poté snižte plamen na střední stupeň, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 4–5 minut.

Poté do hrnce přidejte nakrájené maso a vše opékejte další 2–3 minuty.

Nakonec směs osolte a opepřete, přidejte kmín, čerstvé i sušené houby, 850 ml zeleninového vývaru a 200 ml vody (případně 1 050 ml pouze samotné vody), hrnec přiklopte pokličkou a duste 55–60 minut na středním plameni do změknutí masa.

Mezitím si uvařte rýži: nasypte ji do středně velkého hrnce, zalijte 750 ml vody a přiveďte k varu.

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a rýži vařte pod pokličkou 25–30 minut.

Uvařenou rýži rozdělte do 4 talířů a ke každé porci přidejte dušenou houbovou směs s hovězím masem. Nakonec každou porci pokrmu posypte nasekanou pažitkou a podávejte.