Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí na houbách

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hovězí na houbách

134 min 119 min Snadné 5 porce

Pro milovníky hub, jakožto zázračné superpotraviny, tu dnes máme vychytaný recept, který vás nenechá dlouho chladnými! S trochou koření recept dovedete k dokonalosti a vsadíme se, že ho nebudete vařit naposled. Přílohu můžete zvolit jakoukoliv, skvělou volbou je třeba rýže nebo celozrnné těstoviny.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

251 kcal 24g Bílkoviny 14g Tuky 6g Cukry

Suroviny

hovezi, cibule, cesnek, slunecnicovy-olej, kmin, bobkovy-list, houby, voda, sul, pepr

Instrukce

Hovězí kýtu omyjte a nakrájejte na kostky o velikosti 5 cm × 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.

Vezměte si hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce nakrájenou hovězí kýtu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.

Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte dalších 5–6 minut.

Do opečené směsi přidejte kmín, bobkový list, sušenou směs hub, sůl a pepř, vše promíchejte a zalijte vodou. Poté plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a pozvolna vařte 80–85 minut.

Nyní z hrnce sundejte pokličku, plamen zvyšte na silný stupeň a směs vařte dalších cca 15–20 minut.

Hotové hovězí na houbách sundejte z plamene, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Servírujte s jasmínovou rýží nebo rýží basmati a každou porci posypte pepřem a najemno nasekanou petrželovou natí.