Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí maso s limetkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí maso s limetkou

30 min 25 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

287 kcal 16g Bílkoviny 19g Tuky 10g Cukry

Suroviny

hovezi, mrkev, rapikaty-celer, cervena-paprika, olivovy-olej, cibule, chilli, kmin, tymian, stava-z-limetky, rajcata, voda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si na menší kostičky nakrájejte mrkev, celer a papriku.

Poté na středním plameni rozpalte hlubší pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně přidejte hovězí maso, mrkev, celer, papriku, sůl a pepř a vše restujte 4–5 minut na středním plameni.

Po orestování ke směsi přidejte chilli, kmín, tymián, kůru a šťávu z limetek, krájená rajčata a vodu.

Vše důkladně promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a duste 13–16 minut na středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času dle chuti osolte a opepřete a podávejte.

Jak připravit na mražení: Směs nechte vychladnout alespoň na pokojovou teplotu, rozdělte do plastových uzavíratelných nádob na požadované porce a zamrazte. Směs v mrazáku vydrží 2–3 měsíce.

Jak uvařit po rozmrazení: Po rozmrazení směs vložte do hrnce, ohřejte na středním plameni (8–10 minut) a podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Hovězí maso s limetkou podávejte nejlépe s rýží natural nebo s bulgurem.

Na každou porci můžete před servírováním přidat nahrubo natrhaný koriandr, najemno nasekané čerstvé chilli papričky a měsíček limetky.