Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí kousky ve smetanovohořčičné omáčce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí kousky ve smetanovohořčičné omáčce

35 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

445 kcal 25g Bílkoviny 21g Tuky 39g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, hovezi, olivovy-olej, cibule, zampiony, maslo, rajcata, horcice, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si dejte vařit vodu na těstoviny a ty poté uvařte dle instrukcí na obalu.

Hovězí zadní nakrájejte na tenké nudličky. Následně na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a hovězí maso a vše společně restujte 5–6 minut na středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času do pánve přidejte žampiony, máslo, rajčatový protlak a dijonskou hořčici a restujte další 1–2 minuty.

Následně směs podlijte hovězím vývarem a přidejte sůl a pepř. Pánev poté přiklopte pokličkou, stáhněte plamen na mírný stupeň a směs zvolna poduste (15–20 minut). Nakonec do pánve vlijte sójovou smetanu a vše provařte 1 minutu nastředním plameni.

Podávejte s celozrnnými špagetami.

Poznámky

Tipy na servírování: Pokrm před podáváním posypte lístky čerstvé hladkolisté petrželové natě.

TIP: Hotovou směs nechte vychladnout, rozdělte do nádob a zamrazte. V mrazáku pokrm vydrží cca 2 měsíce.