Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí kebaby na špejli

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí kebaby na špejli

50 min 25 min Snadné 9 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

153 kcal 11g Bílkoviny 11g Tuky 3g Cukry

Suroviny

cibule, hovezi, koriandr, mleta-paprika, kmin, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Nejprve si připravte masovou směs na kebaby. Česnek utřete a cibuli a koriandr nasekejte najemno. Vše přemístěte do mísy a smíchejte s mletým hovězím masem, mletou paprikou, mletým kmínem, solí a pepřem.

Rukama vypracujte kompaktní směs a dejte ji na 5 minut odležet.

Mezitím si připravte dresink.

V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekanou mátu, utřený stroužek česneku, špetku soli, špetku pepře, chilli a limetkovou šťávu. Hotový dresink dejte vychladit do lednice.

Připravte si 9 špejlí a masovou směs. Ze směsi tvarujte na špejlích válečky a výsledné kebaby pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Až zpracujete všechnu masovou směs, přemístěte plech s kebaby do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C.

Upečené kebaby podávejte s vychlazeným dresinkem.