Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí guláš

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hovězí guláš

90 min 70 min Střední 8 porce

Někdy máte chuť na salát, někdy na polévku a někdy to prostě chce pořádný guláš. A když guláš, tak po našem. Zkuste a nebudete litovat.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

133 kcal 11g Bílkoviny 7g Tuky 6g Cukry

Suroviny

hovezi, cibule, rajcata, mleta-paprika, majoranka, cesnek, slunecnicovy-olej, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, pepr, sul

Instrukce

V hrnci rozehřejte olej a přepuštěné máslo, přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte zhruba 5 minut na středním plameni.

Přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte zprudka 3–4 minuty, zasypejte paprikou, zamíchejte, přidejte rajčatový protlak, ještě jednou zamíchejte a zalijte 300 ml vývaru.

Hrnec přikryjte pokličkou a duste doměkka cca 1 hodinu. V průběhu vaření maso podlévejte zbylým vývarem.

Do guláše po uvaření nastrouhejte 2 stroužky česneku, přimíchejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.