Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí burger s cibulovou marmeládou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hovězí burger s cibulovou marmeládou

71 min 46 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

537 kcal 33g Bílkoviny 26g Tuky 41g Cukry

Suroviny

celozrnna-zitna-bulka, rajcata, hovezi, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, stroužky česneku oloupejte a utřete, celozrnné bulky rozřízněte na poloviny, rajčata nakrájejte na plátky a čekanku rozdělte na jednotlivé listy.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli. Cibuli opékejte 5 minut na středním plameni.

K cibuli přidejte třtinový cukr, balzamikový ocet, 100 ml vody a hrnec přiklopte pokličkou. Směs vařte za občasného míchání 25–30 minut při středním plameni. Až se cibule začne zespodu trochu přichytávat, hrnec stáhněte z plotýnky a vzniklou marmeládu dejte stranou vychladit.

Na přípravu dipu v míse smíchejte utřené stroužky česneku s jogurtem.

Rozpalte gril. Mleté hovězí maso smíchejte se solí a pepřem a vytvarujte z něj 6 stejně velkých cca 3 cm vysokých burgerů.

Na rozpálený gril dejte připravené burgery, plátky rajčat a rozpůlené bulky řezem dolů. Burgery opékejte z každé strany 3 minuty, rajčata 1,5 minuty z každé strany a bulky cca 1 minutu.

Každou ogrilovanou spodní bulku potřete připraveným dipem, na dip naskládejte plátky čekanky, na čekanku navrstvěte 2 lžíce cibulové marmelády, grilovaný burger, grilovaný plátek rajčete a rukolu. Nakonec vše přiklopte vrchní stranou bulky a podávejte.

Poznámky

Recept na sezamové celozrnné bulky naleznete zde na webu.