Houbový kuba
Přidat k uloženým

Houbový kuba

95 min 80 min Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

361 kcal 9g bílkovin 17g tuků 43g sacharidů

Suroviny

kroupy, maslo, olivovy-olej, houby, cibule, kmin, cesnek, majoranka, sul, pepr

Postup přípravy

Nejprve uvařte kroupy: Dejte je do studené vody, osolte, vodu přiveďte k varu a kroupy vařte 20–25 minut na mírném plameni. Po uvaření kroupy sceďte a nechte důkladně okapat.

Nyní si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti 20 cm × 30 cm.

Na středním plameni rozpalte pánev s máslem a olivovým olejem a mezitím si najemno nakrájejte houby. Jakmile bude olej s máslem rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte nakrájené houby, kmín a česnek a vše restujte další 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přidejte uvařené kroupy a majoránku a dále restujte na středním plameni (5–6 minut).

Po orestování směs na pánvi dochuťte solí a pepřem a přesuňte do připravené zapékací nádoby. Tu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C. Jakmile bude na povrchu tenká křupavá krusta, směs vyjměte z trouby a podávejte.