Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Houbová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Houbová polévka

39 min 34 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

94 kcal 5g Bílkoviny 4g Tuky 11g Cukry

Suroviny

maslo, slunecnicovy-olej, cibule, celer, porek, cesnek, rozmaryn, houby, zeleninovy-vyvar, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte lžíci másla společně se slunečnicovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka ji v hrnci opékejte cca 1–2 minuty na vyšším plameni. Poté zmírněte plamen a přidejte na kostky nakrájený celer, nahrubo nasekanou pórkovou nať a 2 minuty společně opékejte.

Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do hrnce. Poté přidejte rozmarýn, na čtvrtiny nakrájené houby a vše zalijte 1 200 ml zeleninového vývaru. Směs vařte při mírném plameni do změknutí hub (potrvá to přibližně 25–30 minut).

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a podávejte.

*Použili jsme hnědé žampiony.

Poznámky

Skvěle poslouží i houby z mrazáku nebo sušené.